keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Karjalanpaisti karppaajalle


Karjalanpaisti. Rakas vanha klassikko. Tällä kertaa pelkästä possusta.

Ainekset:
1 porsaan lapa
1 nauris
1 lanttu
3-4 porkkanaa
2 sipulia
2 laakerinlehteä
3-4 tl suolaa
Pippuria

Pilko porsaan lapa sopiviksi suupaloiksi ja laita uunipataan. Säästä isommat luut ja nahka fläskeineen. Kuori ja pilko juurekset uunipataan. Lisää vettä niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet. Suolaa saa olla aika rutkasti ainakin omaan makuun. Viimeksi laitoin 3 tl ja enemmän olisi saanut olla. Heitä mukaan luut ja laita nahka kaiken päälle fläski puoli alaspäin.
Laita uuniin puoleksi tunniksi 200 asteeseen, jonka jälkeen pienennä 125 asteeseen vähintään kolmeksi tunniksi, Enemmän on parempi. Valmista on kun liha murenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti