lauantai 18. tammikuuta 2014

Maailman paras karppileipä

Tämän leivän löytämisen jälkeen en ole muuta tehnytkään.
Alkuperäinen resepti on Pilkettä blogista.

Alkuperäiseen reseptiin tulee pelkkää mantelijauhoa ja silläkin kyllä tulee erinomaista leipää. Itse kokeilin tällä kertaa korvata 2dl mantelijauhoista hippuhiilarijauhoilla jotka löytyivät laatikon perälle unohtuneena. Lisäsin joukkoon valkosipulia, oliiveja ja aktomaatteja.

Itse käytän leipää melkein ainoastaan lämpimissä leivissä (maailman paras aamupala btw) enkä ole sitä edes ikinä kylmänä maistanut.


Ainekset:
10 kananmunaa
1-2 rkl kalamataöljyä/ oliiviöljyä
2 dl hippuhiilarijauhoja
2 dl mantelijauhoa
1 dl pofiberiä
5 dl juustoraastetta
4 rkl psylliumia
1 rkl leivinjauhetta
N. puolikas ykskyntisestä valkosipulista
5-7 oliivia pilkottuna
5-7 aurinkokuivattua tomaattia
Voita vuuan voitelemiseen
Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja juusto. Lisää seos, oliivit, tomaatit, valkosipuli ja öljy munien joukkoon ja anna turvota vähintään viisi minuuttia. Voitele vuoka. Levitä taikina vuokaan tasaisesti ja paista uunissa 200˚C asteessa 40 minuuttia. 

1 kommentti: